Družina zatracených : věčné Mlhy II - Urban, Jan, 1985- (CooBoo, 2022)
Druhý díl temné fantasy série o střetu božské a lidské touhy po moci. Cesta za dvanácti náramky započala. Jenže v zemi, kde se právě probudila nevyzpytatelná magie, je třeba vážit každý krok dvakrát. Saccarovu družinu složenou povětšinou z městské gardy a nezkušených chlapců, kteří nikdy nepřekročili práh města, drží pohromadě jen chatrná víra a slib mrtvého čaroděje. Stačí, aby se jeden jediný z nich dopustil drobného přešlapu, a celá výprava bude v troskách. Navíc je takřka jisté, že Maldebrovi zabijáčtí Hlídači náramků mají oproti družině obrovský náskok Strážkyně Mlh Syhaia je poslední z ukradených Kostek osudu na stopě. Ví, že si musí pospíšit, pokud má jejímu zloději překazit plán přetvořit budoucnost k obrazu svému. Sama ale začíná postupně tušit, že to, co najde v cíli své cesty, je mnohem děsivější, než bohové vůbec mohli předpokládat. ¨ Do už tak zapeklitých událostí se přimíchá řada nesourodých hráčů padlý bůh, unesená princezna, cynický nájemný vrah a také mladý farmář, kterého si kvůli jeho horkokrevnosti všimne někdo, kdo mu převrátí život vzhůru nohama. A nejspíš nejen jemu.