Neuvěřitelná zklamání Leopolda Berryho : Sunderworld V-01 - Riggs, Ransom, 1979- (Beletrie (Jota), 2025)
Podivné už znáte. Teď se připravte na neuvěřitelné. Vítejte v Sunderworldu! Jak bojovat s temnými silami, když ve vás nikdo nevěří dokonce ani vy sami? Sedmnáctiletý Leopold Berry kolem sebe vídá zvláštní věci. Muže, který strká do parkovacích hodin zub. Rozžhavený poklop na parkovišti. Poloautomatického mývala s hořícím ocasem Každá z těch halucinací jako by pocházela z dětského televizního seriálu z 90. let Maxova dobrodružství v Sunderworldu a taky že ano. Když tehdy dvanáctiletý Leopold objevil videonahrávku seriálu, začal být tímto fantaskním světem doslova posedlý. Ztratit se v Sunderu byl ten nejlepší způsob, jak uniknout smutné realitě, netruchlit nad smrtí matky a nebýt zklamáním pro svého otce. A když se podivné vize po letech vrátí v tu nejnevhodnější dobu a v ten nejméně vhodný den , obrátí se Leopold na svého nejlepšího přítele Emmeta s prosbou o pomoc. Společně zjišťují, že Los Angeles je mnohem podivnější místo, než tušili. Nejen že Sunder skutečně existuje, ale navíc je v ohrožení a zoufale potřebuje hrdinu. Leopold riskuje vše, aby dostál svému osudu, zachránil svět dětských snů a aby jednou provždy dokázal, že není tak nemožný, jak si o něm všichni myslí. Nejočekávanější fantasy série je konečně tady! Vítejte v Sunderworldu, novém nezapomenutelném světě vizionářského vypravěče Ransoma Riggse.