Vybrané spisy : Povídky. - Němcová, Božena (Státní nak. krásné literatury, hudby a um, 1957)
Do tohoto druhého svazku Vybraných spisů Boženy Němcové byly soustředěny beletristické prózy, které se na rozdíl od prostých "obrazů ze života", zahrnutých do prvního svazku, vyznačují svým novelistickým nebo románovým pojetím. Povídky byly seřazeny chronologicky.