Měsíc nad řekou - Šrámek, Fráňa (Hry, 1967)
Lyrická komedie, v níž je na pozadí sjezdu gymnasijních abiturientů zachycen smutek nad prchajícím mládím a nenaplněným životem. Hru předchází krátká studie K. Čapka /Dramatikův stud/, několik vzpomínek na autora a jeho hru a doplňuje ji souhrn inscenací od roku 1922 do roku 1965, ohlas a pojetí hry na předních našich scénách a vzpomínka na autora-dramatika od Olgy Scheinpflugové /Vzpomínka v moll/.