Strakonický dudák aneb Hody divých žen. Naši furianti. Maryša. - Tyl, Josef Kajetán (Četba pro školy, 1983)
Tři hry našich klasických divadelních autorů zobrazují trojím způsobem českou vesnici minulého století.