Paříž - Zola, Émile (Knihovna klasiků, 1981)
Tento román upoutá širokým epickým tokem, jímž spisovatel předvede pestrou směs pařížské společnosti sklonku minulého století a dá nahlédnout do tehdy aktuálních představ o řešení sociálně politických problémů kapitalistické společnosti.