Setmělé obrazy - Dostojevskij, Fjodor Michajlovič (Odeon, 1971)
Sedm povídek /Polzunkov, Nemilá příhoda, Zápisky z podzemí, Bobek, Sen směšného člověka, Plachá, Malý hrdina/, jež tvoří významný protějšek k autorovým románům.