Novely - Zweig, Stefan (Z díla Stefana Zweiga, 1968)
Soubor novel. Tyto novely charakterizuje dramatičnost, melancholický nádech, pro autora typický, hluboká znalost člověka, jeho psychologie, jeho vášní, citů a slabostí a soucit s tímto člověkem.