Kulhavý poutník : /Co jsem na světě uviděl. - Čapek, Josef (Československý spisovatel, 1967)
Nové vydání meditativní knihy z třicátých let, v níž spisovatel a malíř líčí symbolickou cestu životem s jednotlivými zastaveními a setkáními a konečný obrat do vlastního nitra. Autor si zde klade a po svém řeší řadu otázek o smyslu života.