Český rok v pohádkách, písních, hrách a tancích, říkadlech a hádankách : Zima. - Plicka, Karel (Státní nak. krásné literatury, hudby a um, 1960)
Čtvrtý, závěrečný svazek cyklu zachycuje život našeho lidu v zimě. Přináší bohatý výběr z písňové a slovesné tvorby české a moravské.