Dobrodružství deseti princů - Poucha, Pavel (Živá díla minulosti, 1959)
Jediný sanskrtský román, psaný prózou, patří k nejslavnějším dílům klasické sankrtské literatury. Okolo ústředního příběhu o králi Rádžahansovi se rozvíjí vyprávění deseti princů, kteří se vydali hledat králova syna.