Čaroprávnost - Pratchett, Terry (Talpress, 1998)
Když se na Zeměploše narodí osmému synovi osmé dítě a je to také syn, dostává podle tradice do vínku kouzelnickou hůl a stane se z něho mág. Dcer se tento nepsaný zákon netýká, protože s ženami zen\měplošská magie nepočítá.