Bratři Karamazovi : Román o dvanácti knihách s epilogem : Kniha první: Příběhy jedné rodinky : Kniha druhá: Nevhodná schůzka : Kniha třetí: Chlípníci : Kniha čtvrtá: Jitření ran : Kniha pátá: Pro i contra. - Dostojevskij, Fjodor Michajlovič (Melantrichova knižnice, 1929)
Psychologický román.