Bratři Karamazovi : Román o dvanácti knihách s epilogem : Kniha šestá: Ruský mnich : Kniha sedmá: Aljoša : Kniha osmá: Míťa : Kniha devátá: Předběžné vyšetřování. - Dostojevský, F.M. (Melantrichova knižnice, 1929)
Psychologický román.