Osudové pouto - Chadwick, Elizabeth (Ikar, 2000)
Píše se rok 1173 a v Anglii se schyluje k ozbrojené vzpouře proti králi Henrymu. Mladý rytíř Joscelin de Gael je levobočkem jednoho z královských mocných přívrženců.