Kněžna - Steel, Danielle, 1947- (Ikar, 1998)
Kněžna Zoja, vzdálená sestřenice cara, má sedmnáct let, když v Rusku propuká revoluce. Celý její svět se rázem hroutí jako domeček z karet. Zoja se stává svědkem nepochopitelného násilí a hrůzných tragédií a sama přichází o své nejbližší.