Předehra ke smrti : záhadné příběhy inspektora Alleyna - Marsh, Ngaio, 1899-1982 (Brána, 2000)
do jedné malé, zdánlivě poklidné farnosti se inspektor Alleyn a jeho tým musí vypravit z důvodů zcela prozaických> divadelní představení místních nadčenců, připravovaných jako dobročinná akce, začalo tragicky. Při prvních taktech klavírní předehry zazněl výstřel - poslední zvuk, který ještě pianistka mohla slyšet...