Zahraniční tisk o Solženicynovi : [Sborník] (Novinář, 1972)
Sborníček časopiseckých článků, uveřejněných v sovětském i zahraničním tisku, je věnován kritice osobnosti a díla A. Solženicyna. Přetiskuje materiály Svazu spisovatelů RSFSR o Solženicynově vyloučení ze spisovatelskéorganizace a o pozadí Nobelovy ceny za literaturu, která mu byla udělena. Dále přináší některé kritické recenze zahraničních publicistů o autorově posledním románu "Srpen 1914", který vyšel v mnoha západních zemích. Sborníkuzavírají dopisy sovětských spisovatelů a prostých občanů, odsuzující Solženicynův postoj.