Kantova filozofie a současnost - Pešková, Jaroslava, 1929-; Pešek, Jiří, 1929- (Svoboda, 1981)
Práce je věnována některým důležitým problémům Kantovy filozofie, které jsou aktuální i v současné době. Zabývá se sociálními a teoretickými předpoklady formování Kantovy filozofie, teoretickými základy jeho etiky, teorií práva astátu, učením o věčném míru, estetikou v Kantově filozofickém systému aj.