Stará dělnická Praha : život a kultura pražských dělníků 1848-1939 (Academia, 1981)
Monografie zpracovává výsledky komplexního etnografického výzkumu života a kultury pražského dělnictva v období kapitalismu. Podává charakteristiku pražského dělnictva v jednotlivých obdobích, seznamuje s jeho společenskýmživotem se strukturou dělnické rodiny a jejími změnami, se způsobem bydlení, stravou a oblékáním i s životem dělnictva a proletářskou kulturou v buržoazní republice.