Zatmění a zákryty nebeských těles - Bouška, Jiří, 1925- (Cesta k vědění, 1963)
Ačkoliv naši vědci a amatéři již po delší dobu sledují zatmění Slunce a Měsíce i zákryty hvězd Měsícem, přece nám dosud chyběla literatura. Mezeru zaplňuje tato publikace, určená hlavně amatérům. Přehledně člení a srozumitelně vysvětluje látku.