Jak řešit rovnice a jejich soustavy : určeno [také] žákům stř. všeobec. vzdělávacích škol, odb. škol a vys. škol techn. směru - Jarník, Jiří, 1934- (Polytechnická knižnice. Řada 2. Příručky, 1969)
Druhé vydání je doplněno výkladem o řešení algebraických rovnic s komplexními koeficienty a jsou v něm obšírněji probrána přibližná řešení rovnic. Autoři ukazují dva způsoby, kterými lze řešení rovnic s komplexními koeficientypřevést do reálného oboru. V prvém případě se obě strany rovnice vynásobí mnohočlenem s komplexně sdruženými koeficienty, čímž dostaneme rovnici dvojnásobného stupně než byla původní, avšak s koeficienty reálnými. Podaří-li senám ji vyřešit, musíme zkouškou zjistit, které z kořenů vyhovují původní rovnici. V druhém případě převedeme řešení na určení kořenů dvou nelineárních rovnic s reálnými koeficienty o dvou neznámých.