Mateřský jed - Šindelářová, Renata (Petra, 2000)
Hlavní hrdinka se přivdá do rodiny, kde rodiče nesmlouvavě vládnou hierarchickou mocí. Ona sama přitom byla vychována s jistou benevolencí, a tak není divu, když její způsob myšlení od prvního okamžiku tvrdě naráží na nekompromisní přístup manželových rodičů. Situace se ještě zkomplikuje, když hrdinka i přes své námitky přistoupí na manželův požadavek, aby s jeho rodiči žili ve společném domě.