Modrý tygr - Horváthová, Tereza, 1973- (Baobab, 2004)
Nevídané dobrodružství o tom, jak se malý modrý tygr dostane do spárů strašného sběratele a zloděje rarit Džordže Fiškuse Tuše, o vzpouře dvouhlavého orla a černého labuťáka, o statečných dětech Johance a Matyášovi.