Podivuhodná cesta Nilse Holgerssona Švédskem - Lagerlöf, Selma 1858-1940 (Modrý slon, 2005)
Osudy chlapce, který je za své ničemnosti zaklet v trpaslíka a v této podobě podniká s divokými husami cestu Švédskem.