Sběratelé ostatků. - Vondruška, Vlastimil 1955- (Moba, 2006)
Martin ze Stvolna se vrací z Francie do Prahy, aby dokončil studia na nově založené univerzitě. Ani zde ale nemá možnost školu dokončit.Zaplete se do domácí války mezi mocnými šlechtickými rody a posléze se stane služebníkem císaře Karka IV. Minulost obchodníka s ostatky se mu pět připomene, když je pověřen úkolem získávat pro něj vzácné relikvie.