Pán proroctví : slepý chlapec dohlédne až na dno temné duše-- - Taylor, Graham P. (Knižní klub, 2007)
Tersias je dvanáctiletý chlapec, kterého hamižní rodiče připravili o zrak, zato ve své slepotě dokáže mluvit s démony. V Londýně, který se vzpamatovává z úderu komety a je plný strachu i šarlatánů, kteří s ním dovedou zacházet, se jako orákulum stává náramně cenným zbožím. Bude o něj svedena nemilosrdná bitva mezi těmi, kdo nejen touží poznat budoucnost, ale také by se v nastalém zmatku rádi zařídili po svém.