Na Bídě a na statku - Pittnerová, Vlasta, 1858-1926 (Akcent, 2007)
Čtyři povídky ze života lidí, kteří žili na vesnici v bídě. To však neznamenalo, že museli být nutně nešťastní. Dříve se lidé dokázali těšit i z nepatrných věcí nebo drobných dárků, i když šlo třeba jen o trochu ovoce nebo jídla.