Sabatina : chtěla mě zabít vlastní rodina - Sabatina, 1982- (Klokan, 2008)
Sabatina prožívá radostná léta dospívání a studií v Linci.I když se považuje za Rakušanku, její rodiče, ortodoxní muslimové, chtějí, aby žila jako správná pákistánská žena - vzala si manžela, jehož jí vybere otec, rodila děti, chodila zahalená v burce, potlačila vlastní názory a zapomněla na vyšší vzdělání. Při jednom návratu do vlasti rodiče Sabatině oznámí, že se v Pákistánu provdá. Dívka se vzbouří a v tu chvíli proti sobě poštve celé příbuzenstvo. Podle starého zvyku má být zabita, aby čest rodiny byla zachráněna.