Justina & Julietta - Sade, Donatien Alphonse Francois marquis de, 1740-1814 (Vybrané spisy markýze de Sade, 2006)
Dva erotické romány markýze de Sade, jejichž syrovost a obscénnost bývá chápána jako protipól k rozervanému a odevzdanému romantismu. Oba texty pocházejí z prvorepublikových vydání a jejich překladatel není znám.