Indická princezna - Moro, Javier, 1955 (Ikar : Euromedia Group, 2009)
Příběh Anity Delgado, španělské tanečnice, která se provdala za indického mahárádžu a stala se tak téměř přes noc indickou princeznou, je vyprávěn na základě skutečných událostí. Spolu s Anitou se čtenář přenese do Indie doby výstředních mahárádžů a vstoupí do světa pohádkové nádhery, do světa, který dnes již neexistuje. Příběh Anity a mahárádži z Kapurthaly není jen romantickým vyprávěním o potížích lásky, nýbrž i příběhem, který ukazuje na odlišnosti kultur, na zvláštní vztah Indie a Evropy, na úskalí, jež odlišnost obou kultur člověku přináší.