Procházka amazonským pralesem - Moravec, Jiří, 1958- (Academia, 2009)
Autor v knize popisuje zajímavým způsobem jakousi procházku amazonským pralesem. V tomto díle je mnoho nádherných barevných fotografií nejen fauny, ale i flóry a místních obyvatel. Popisuje se zde jejich život, který je jistě o mnoho náročnější než ve městě. Autor tuto knihu věnoval svým rodičům. Nádherně provedená je i obálka, uvnitř naleznete i slovník lokálních názvů a méně obvyklých výrazů. Nechybí zde ani latinské názvy zvířat a rostlin. Čtenáře jistě zaujme poutavé vyprávění autora mnohdy napínavých, ale i úsměvných příběhů.