Zlodějka příběhů - Klevisová, Michaela, 1976- (Detektivka, 2009)
Druhá kniha série Josef Bergman (volně navazuje na "Kroky vraha"). Šéfka televizního scénáristického týmu Anna Valentová je výrazná osobnost - lidé ji buď milují, nebo nenávidí. Anna chce být ve všem nejlepší, jenže teď se jí pracně vybudovaná pověst hroutí pod rukama: její dcera je nezvěstná a navíc neznámý vyděrač odhalil všechna její tajemství. Pak dojde k vraždě a zůstává na charizmatickém inspektoru Josefu Bergmanovi, aby rozpletl složitě zamotané klubko přátelských a mileneckých vztahů...