Past na Sněhurku - Kuhn, Krystyna, 1960- (Víkend, 2009)
Čtrnáctiletá Stella ztratila paměť při autonehodě, při níž přišla o život její matka. Stella se na ostrově v Severním moři, kam se přestěhovala s otem, který tu hledá zapomnění, ocitla daleko od svých přátel a připadá si opuštěná. Ve škole se s ní baví jenom podivná Antje a pohledný Robin, o něhož se však zajímá právě Antje. Navíc se kolem Stelly dějí záhadné věci způsobující, že si připadá jako v té nejhorší noční můře. Musí se potýkat nejen s nimi, ale i s nedůvěrou okolí, které vše připisuje pouze jejímu špatnému zdravotnímu stavu. Stella však začne brzy tušit, že klíčem k vyřešení všech problémů jsou vzpomínky...