Ratatouille (Egmont ČR, 2007)
Krysák Remy tajně sní o tom, že se stane slavným šéfkuchařem, ale přitom moc dobře ví, že jeho sen je téměř nesplnitelný. Ale pak ho osud zanese do Paříže, kde se seznámí s Linguinym, obyčejným chudým pomocníkem v kuchyni. A oba společně zjistí, že zázraky se mohou dít a že vařit může opravdu každý.