Anděl roní slzy : strhující příběh z konce totality - Nagovský, Zdeněk (S.m., 2009)
Anděl roní slzy je napínavou formou psaný příběh mladého muže, který se díky svým všestranným schopnostem, poté co odloží sukno hraničářské uniformy, během příštích pár měsíců vyšvihne mezi výkvět tehdejší společnosti - vekslácké bossy. Aniž tuší zákulisní vazby svého podnikání, stává se postupem doby bílým koněm na šachovnici lidí, kteří jeho práci využívají k zajištění zájmů tehdejšího socialistického hospodaření. Potom, co je odhalen a je mu díky zásluhám z minulosti dáno na vybranou - mezi prací pro policii a kriminálem, volí, jak už to má ve zvyku, tu snažší variantu. Zanedlouho se stává jedním z členů komunistické tajné policie. Těsně před koncem režimu je však jako nepohodlný uvězněn. Po propuštění z vazby přichází listopad 1989... Vše vypadá romanticky včetně doby, kdy odjíždí na dovolenou do bývalé Jugoslávie, kde potkává první vážnou lásku. Pohnuté chvíle začínající občanské války však vztahu nepřejí a hrdina se ocitá tváří tvář anonymnímu nepříteli, který se rozhodne jeho plány zmařit. Mění se v pomstychtivé monstrum, jehož jediným cílem je v příhodnou chvíli opět stisknout spoušť...