Bojové techniky orientálního světa : 1200-1860 : vybavení, bojeschopnost a taktika - Haskew, Michael E. (Deus, 2009)
Kniha přibližuje bojové techniky armád východní Asie od dob mongolské expanze ve třináctém století až po opiové války mezi Anglií a Čínou v polovině století devatenáctého. Zkoumá taktiku a strategii potřebnou k dosažení vítězství v bitvě za pomoci tehdy dostupných prostředků a ilustruje, jak vývoj zbraní změnil způsob vedení bitev.