Ema a kouzelná kniha - Braunová, Petra, 1967- (Albatros, 2010)
Přijměte pozvání do světa neobyčejné dívky Emy. Dívky, která dosud vyrůstala za vysokou zdí Sirotčince, pečlivě střežená Slečnou, a obklopená kamarádkami, které stejně jako ona smí jen jednou za život vyjít z brány a podívat se do Města - v den svých desátých narozenin. Ema vstupuje do Města s nadšením, ovšem záhy je ze snu o krásném životě probuzená a vystavená nebezpečí, které Město skrývá. Ema se musí vymanit z iluze - a zachránit se. Do Sirotčince se vrací s velkým pokladem - knihou, která plní všechna dětská přání...