Pavučiny touhy - Tajovská, Iva 1959- (Eroika, 2009)
Jana je přitažlivá žena, která touží po dítěti a nekomplikované lásce. Klára se vyrovnává se vztahem k bývalému manželovi i dětem a pokouší se vybudovat nový, lepší vztah. Anna, která za podivných okolností odešla se svým tajemstvím z řádového společenství, obtížně hledá své místo ve světě za zdmi kláštera. Zjišťuje, že jí ke spokojenosti přestává stačit pouze uznání za práci, kterou doposud vnímala jako své poslání. "Pavučiny touhy" jsou o konfrontaci reality s tužbami a potřebami těchto žen, jejichž příběhy se prolínají na jednom pracovišti. Ale jsou také o hledání vztahu k tomu, co je přesahuje, o odpuštění, přáních, snech, zklamáních i radostech dalších žen a mužů, kteří do příběhu vstupují.