Vzkaz na starém záznamníku - Rottová, Inna, 1935- (Původní česká detektivka, 2009)
Sabina Hronová dostává hlášení, že v jednom ze sídlištních bytů našli mrtvou starou paní, bývalou vychovatelku v dětském domově. Vypadá to jako nešťastná náhoda, ale nic není takové, jak se na první pohled jeví. V její poštovní schránce se najde lístek, který ji zve na důležitou schůzku v kavárně. Sabina se spojí s odesílatelem lístku, inženýrem Mrázkem, a dozvídá se, že na jeho starý záznamník přišel podivný vzkaz...