Shrek - Bright, J.E. (Svojtka & Co., 2010)
Kdo by neznal Shreka, toho velkého zeleného zlobra, kterému do jeho milovaného domova - bažiny - nastěhoval zlotřilý král Farquaad všechny pohádkové bytosti! Aby získal zpět své soukromí, musí Shrek vysvobodit krásnou princeznu Fionu, kterou na opuštěném hradě hlídá obrovská dračice. Na jeho cestě ho všemi úskalími provází upovídaný oslík až ke zdárnému konci - jak jinak než pohádkové svatbě