Přízraky Breslau - Krajewski, Marek (Retro krimi, 2010)
Breslau 1919. Na ostrově uprostřed Odry naleznou dva studenti strašlivě zohavené nahé mrtvoly čtyř mladých mužů s námořnickými čepicemi na hlavách. Kriminální asistent Eberhard Mock u nich najde vzkaz adresovaný právě jemu: má se přiznat ke svým chybám a začít věřit v Boha, jinak bude neznámý vrah ve svých zločinech pokračovat. A své slovo skutečně dodrží - koho Mock vyslechne, ten je záhy nalezen mrtev. Pátrání po něm Mocka zavádí do bordelů a špeluněk, až nakonec naráží na tajné společenství, které ho sleduje...