Smrtící relikvie : šestá část pamětí Sira Rogera Shallota o temných spiknutích a krutých vraždách z období vlády anglického krále Jindřicha VIII. - Doherty, Paul, 1946- (Moba, 2010)
Píše se rok 1523. Rogger Shallot, lékař, šibal a tajný posel krále, se evidentně nudí. Má zakázáno vykonávat lékařské povolání a přibližovat se ke krásné Mirandě, a tak se zabývá četbou knih. A právě četba v něm vzbudí zájem o obchod s relikviemi. Shallot si uvědomuje obrovský potenciál, který může takový obchod mít, a ihned se do něj pouští. K jeho smůle se však brzy dostane do velkých problémů a také do vězení. Král i kardinál proti němu vznesou obvinění a usvědčího z porušení zákona. Pod hrozbou smrti je mu nařízeno, aby získal zpět říšské jablko Karla Velikého, jednu ze vznácných insignií, která je v současné době bedlivě střežena v převorství Clerkenwell. Šance na úspěch je však mizivá...