Medvědí pohádka - Březinová, Ivona, 1964- (Knižní klub, 2010)
Malý medvídek se probudí předčasně ze zimního spánku, vyleze z nory a venku potká děda Medvěda. Dají se spolu do řeči a děd Medvěd začne vzpomínat, jaké to bylo, když byl malý. Co obnáší medvědí život - co to jsou rezervace, jak se vede medvědům v cirkuse, a dojde i na pohádku Tři bílé chlupy medvěda Vševěda! Navíc se malí čtenáři dozvědí spoustu zajímavých věcí z medvědího světa - co je to brloh, jak zacházet se včelami či proč si některá města zvolila do svého znaku medvěda. Doplněno půvabnými medvědími ilustracemi Jaromíra Zápala.