Proroctví sester. - Zink, Michel, 1945- (Knižní klub, 2011)
První díl "gotické" fantasy série situované do Ameriky konce 19. století. Dvojčata Lia a Alice právě osiřela. Lia objeví na zápěst í tajemné znamení a začíná si všímat podivného krutého chování své sestry. Objeví knihu s jedinou stránkou, ve které si přečte temné proroctví, které varuje před příchodem Ďábla na svět. Lia se domn ívá, že ona je Strážkyní, která tomu má zabránit, a její zlá sestr a Branou, jíž má Zlo vstoupit. Ale je to skutečně tak jednoduché?