Dvanáct : druhý díl neobyčejného deníku obyčejné holky - Myracle, Lauren, 1969- (Beletrie pro děti a mládež, 2010)
Ještě větší vzrůšo než mít jedenáct, je mít DVANÁCT! Viki, veselá, milá a vtipná hrdinka populární knihy JEDENÁCT (Jota 2009), je zase o rok starší a dospělejší.Ovšem její někdy spíše úsměvné, jindy vážnější trable a nedorozumění s rodiči, sourozenci, ale hlavně kamarádkami současnými i bývalými a těmi, s nimiž se nikdy přátelit nehodlá, jí život rozhodně neulehčují. Viki zjišťuje, jak hořce chutná zrada ze strany blízkého člověka, ale zakouší i stud nad svým chováním, když i ona dokáže ublížit. A navíc si musí zvyknout na spoustu novinek, jako jsou například lesky na rty, noví spolužáci, letní tábory, ženské prádlo a hlavně KLUCI!