Nic není, jak se zdá - Nicoll, Andrew, 1962- (Ikar, 2010)
Pohádka pro dospělé s trochou romantiky a magična, líčená poetickým a humorným jazykem. Ve fiktivním městě Tečka vykonává funkci starosty Tibo Krovič, vážený a laskavý muž. Tajně miluje svou sekretářku, nešťastně vdanou a osamělou Agathu. Přestože se díky šťastné náhodě začnou pomalu sbližovat, Tibo nedokáže přenést přes srdce, že by jako starosta měl mít poměr s vdanou ženou. Oba musejí překonat nejrůznější překážky, aby zjistili, že přece jen patří k sobě.