Pátý list čtyřlístku - Knitlová, Jana (Detektivka, 2011)
Někdy bychom si přáli zapomenout na vše, co se nám v životě nepovedlo. Minulost nás přesto vždycky tak či onak dostihne. Kostlivce ve skříni má i čtyřlístek přítelkyň, které se po mnoha letech setkávají na vernisáži. Z emigrace ve Franci se právě vrátila excentrická Nena, která se s obrovským entuziasmem pouští do podnikání a zakládá vlastní galerii. Vzápětí ale Nena umírá, a přítelkyně, které s ní studovaly na Akademii výtvarných umění, se scházejí na jejím pohřbu. Je za její smrtí něco víc než blesková nemoc? Má se začít bát jedna druhé? Co zůstane z jejich přátelství, když se začnou nitky příběhu rozmotávat? Ukazuje se totiž, že všechny kamarádky jsou s Nenou spojeny mnohem víc, než se původně zdálo a měly důvod jí usilovat o život.