Kobra - Forsyth, Frederick (Euromedia Group-Knižní klub, 2011)
Mladík, který umírá ve washingtonské čtvrti Anacostia, by se ani v nejmenším nenadál, že jeho smrt vyvolá novou válku mocností. Tentokrát však nepůjde o politiku, o vojenskou převahu ani o zdroje surovin, ale o prostý bílý prášek zvaný kokain. Na jedné straně neúprosný a pohádkově bohatý kolumbijský Kartel, který pašuje stovky tun této omamné látky na americké a evropské trhy, na straně druhé supertajný projekt s krycím názvem Kobra, který mu má jeho nekalou činnost překazit. "Je vůbec možné kokainový průmysl zničit?" ptá se americký prezident šéfa tohoto tajného projektu. A Frederick Forsyth ve svém novém románu přináší odpověď.