Velké zrady světové historie. od Jidáše k norskému Quislingovi-- a ještě dál - Junek, Václav 1950- (Petrklíč, 2011)
Dějiny lidstva znají celé legie svých zrádců i velezrádců. Zrada je samozřejmě vždy bezectným činem proradnosti, slabosti určitých jedinců jednajících na základě rádoby neomylného vyššího principu. Populárně naučná kniha o osudech nejznámějších zrádců